TUNGT BESKED SÄTTER STOPP FÖR VASALOPPET

2015-08-14 Göteborg Team Udens Ski. Erik Melin Söderström, Markus Jönsson, Daniel Nordebo och Catharina Ramhult. Foto:Björn Olsson

Sedan loppet i Seefeld för snart 4 veckor sedan har jag upplevt den värsta tiden i mitt liv. Jag har bott på sjukhus i 3 och en halv vecka där vår yngsta dotter blev akut inlagd för sjukdomen diabetes.
Hon är 15 månader vilket gör det hela mer komplicerat på grund av att hon är så liten. Min fru ringde till mig när jag och mina teamkamrater hade anlänt till Toblach efter loppet i Seefeld. Hon var då på väg in akut till sjukhuset. Det kändes givetvis väldigt jobbigt att vara 200 mil hemifrån och vara helt maktlös. Jag fick boka ny biljett hem och kom hem dagen efter.
Livet har verkligen förändrats och all kraft, tid och fokus jag har haft på längdskidåkning har givetvis ändrats helt till att gälla min dotter och hennes diabetes. Hon är fortfarande inlagd och det har varit diabetes för oss alla dygnet runt så i sammanhanget har skidåkning känts avlägset.
Jag förstod i tidigt skede att jag inte kommer att kunna vara med på Vasaloppet. Senast jag åkte skidor var för snart 4 veckor sedan när loppet i Seefeld avgjordes och sedan dess har jag inte kunnat träna alls.
Vi tar en dag i taget just nu men är väldigt tacksamma för alla som har hört av sig och stöttat och hjälpt mig och min familj.
Jag hoppas givetvis snart kunna vara tillbaka i skidspåren men när det blir av vet jag ännu inte, eller om det över huvud taget blir fler tävlingar denna säsongen.

/Markus Jönsson